2015. május 20., szerda

Megmérettetés

Első alkalommal vettem részt népi iparművészeti zsűriztetésen. Nagy izgalommal vágtam bele. Modern és hagyományos népi ékszer kategóriába is küldtem láncokat. Nézzük szépen sorban:

Kék szivárványos gyöngyökből készült ez a csiszolt ezüs gyöngyöket tartalmazó lánc. Nagy kedvenc, mert nagyon kényelmes darab és jól variálható farmerrel is. A zsűri számot adományozott neki és ajándék kategóriára minősítette.
"színvonalas ajándéktárgynak minősülő alkotás, amely sokszorosításra alkalmas, viszonylag kevés munkával előállítható, ugyanakkor technikájában, stílusában és gondolkodásmódjában egyértelműen a népművészet hagyományait viszi tovább." Hagyományok Háza szerintA következő darab egy tászli piros és fekete színben. A minősítése szerint HB:
"népi iparművészeti alkotásnak minősül a magyar népművészet jellegzetességeit magán viselő, a népi iparművészeti tárgyak minősítési kritériumának megfelelő, technikai szempontból is színvonalas alkotás, mely fokozottabb mértékben jeleníti meg a hagyományos stíluselemeket."
A modern kategóriában indult sárközi csavarintós gyöngygallér alapon készült ékszer szintén MB kategóriát kapott:
"népi iparművészeti alkotásnak minősül a magyar népművészet jellegzetességeit magán viselő, a népi iparművészeti tárgyak minősítési kritériumának megfelelő, technikai szempontból is színvonalas alkotás, mely megfogalmazásában hangsúlyosak az újítások, a modern törekvések, ugyanakkor az iparművészeti jelleg ellenére a gyökerei egyértelműen a népművészet hagyományaihoz köthetők." Hagyományok Háza szerint
Együtt a három alkotás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése